Sommerferie betyder for de fleste familier, at hverdagen med dens faste rutiner og struktur er sat på standby. Vi kan sove længe, ikke sluge morgenmaden og skynde os ud af døren for at nå dagens aflevering, forpligtelser og indkøb.

Nu er der altså (forhåbentligt) tid og overskud til at lave alle de sjove ting, vi ellers ikke får lavet med vores børn. Men hov, din hjerne er kortsluttet og hitte-på-somhed også gået på ferie, og du er fuldstændig idéforladt med hensyn til, hvad I skal bruge feriedagene på.

Men bare rolige, vi på ABC Forlag er kommet din feriehjerne i forkøb. Her finder du nemlig vores 5 bud på, hvad du og din familie kan lave af sjove ting i sommerferien.

God fornøjelse og sommer!

Lav en is!

Gratis Sommerferie oplevelser

Billige sommerferieoplevelser. @inspired by kids

Ingen sommer uden is. Men også en fornøjelse, der kan løbe op i mange dyre og lidt for sukkerholdige besøg hos den lokale ismand. Så hvorfor ikke lave din egne, lidt sundere version?!

Lav fx Inspired By Kids’ udgave. Du kan udskifte mangoen og hindbærene med din yndlingsfrugt, fx jordbær, blåbær eller melon.

Arkitekt for en dag!

Billige Sommerferieoplevelser

Billige Sommerferieoplevelser

Er dit barn glad for at tegne, bygge, tage fotos eller går hun eller han med en arkitekt i maven, så er ‘Byg, tegn og lær med alverdens arkitekter’ allertiders sommerbeskæftigelse. Bogen introducerer i øjnehøjde børn for arkitekturens grundprincipper. Principper, som du og dine børn selv kan prøve kræfter med i bogens 10 opgaver, som samtidig introducerer jer til nogle af verdens mest berømte arkitekter og bygninger. Prøv fx at lave Eiffeltårnet i sugerør eller elefanthuset i Zoologisk Have.

Tag et kig i bogen >>her

Bogen kan købes i vores webshop til 270,00 kr. eller se, om dit lokale bibliotek har bogen stående på hylden.

Sjov med perler!

Billige Sommerferieoplevelser

Billige Sommerferieoplevelser

Perlerplader er ikke kun for piger og større børn. De berømte Hama-perler fås nemlig i tre forskellige størrelser, så børn helt ned til 3 år, kan have det sjovt med at laver dyr og kendte figurer i forskellige farver og give dem som gaver bagefter. Perlerne og plader er ikke så svære at få fat på, og fås bl.a. i større supermarkeder og legetøjsbutikker.

Bliv inspireret af ugebladet Hendes Verden – se deres sjove og skønne idéer >>her.

Så skal du bare lige have gravet strygejernet og -brættet frem fra bagerst i skabet.

Se en film – gratis!

Mange familier har i dag et Netflix-abonnoment til stor glæde for alle medlemmer. MEN der kommer også et tidspunkt, hvor der skal andre boller på suppen, og Netflix’ lyserøde, happy-go-lucky-tegneserie-udvalg til børn skal suppleres. Og her er Dansk Filminstituts Filmcentralen et rigtigt og indholdsrigt alternativ. Der er både animationsfilm til de 3-årige og ‘rigtige’ film til teenagerne.

Og bedst af alt, så er det gratis!

Se fx børnefilmfestivalen BUSTERs brede udvalg af kvalitetsfilm til børn og unge >>her.

Billige Sommerferieoplevelser

Billige Sommerferieoplevelser

Filmcentralen_Weekendfar Billige Sommerferieoplevelser

Billige Sommerferieoplevelser

Besøg biblioteket!

Det kommer jo nok ikke som nogen overraskelse, at vi elsker bibliotekter. Vi har tilbragt uendeligt mange timer dér, og vi elsker lugten af papir og synet af massevis af bøger. Tag på det lokale bibliotek og forsvind ind i en verden af gode historier; to go eller på stedet.

Du finder din lokale bogpusher >>her.